Promat – nové těsnící materiály

30.6.2023

Rádi bychom představili další tři nové materiály/výrobky, které Vám usnadní Vaši práci pro certifikované a systémové těsnění instalací v požárních konstrukcích.

Prvním z nich je tvarovka PROMASTOP®-FB, která nahrazuje původní PROMASTOP®-B. Původní tvarovka PROMASTOP®-B byla šedivá, rozměrů 200×120×60 mm. Nová cihlička je cihlově červená a maličko se liší v rozměrech (200×144×60 mm). Aplikovat ji můžete podle nových katalogových listů 717 a 719. Používá se k bezprašnému a rychlému požárnímu utěsnění prostupů potrubí a kabelů.

Druhým z nich je protipožární dvousložková pěna PROMAFOAM®-2C. Tato pěna bude k dispozici současně se stávající pěnou PROMAFOAM®-C, tj. nenahrazuje ji. Novou dvousložkovou pěnu PROMAFOAM®-2C můžete aplikovat dle katalogových listů 717 a 719, spolu s tvarovkou PROMASTOP®-FB, k utěsnění prostupů kabelů, kabelových svazků, hořlavých a nehořlavých potrubí. Dvousložkovou pěnu PROMAFOAM®-2C můžete aplikovat nejlépe kovovými vytlačovacími pistolemi (obvykle určené pro chemické malty pro dvoukomorové kartuše o objemu 380 ml). Pistoli pro aplikaci pěny PROMAFOAM®-2C máme rovněž v nabídce.

A do třetice všeho dobrého je těsnicí zátka PROMASTOP®-FP, která nahrazuje původní PROMASTOP®-P. Opět se oba materiály liší v barvě – nové zátky jsou cihlově červené. Průměry zátek se od původních lehce liší, doporučujeme před objednáním prověřit rozměry. Výhodou je opět bezprašná a rychlá montáž. Zátka PROMASTOP®-FP se aplikuje podle katalogového listu 718 a používá se pro požární těsnění kabelů a kabelových svazků.